Wingfoilen

Wingfoil

Bij Surf en Sup school de Kraaij leer je Wingfoilen op de Kraaijenbergse plassen. Wingfoilen is de nieuwe en snel groeiende sensatie binnen de watersport. Wingfoilen brengt de beste elementen uit windsurfen en kitesurfen samen en is een nieuwe vorm van surfen.

Door de foil onder je board wordt je board uit het water getild en kun je in weinig wind toch al heerlijk over het water vliegen. Wingfoilen brengt de beste elementen uit windsurfen en kitesurfen samen.

We bieden zowel introductie lessen als wingfoil cursussen aan op de Kraaijenbergse plassen om jou kennis te laten maken het wingfoilen en je je eerste meters te laten vliegen.

Bekijk hier onder de mogelijkheden.

Wingfoilen Kraaijenbergse plassen
Wingfoil les Kraaijenbergse plassen

Wingsurf introductieles (1)

In een kleine groep (maximaal 4 personen) ga je oefenen met het wingsurfen op de Kraaijenbergse plassen.  Je maakt gebruikt van een wing en een Sup. 

Prijs €80,- p.p. (inclusief materialen en wetsuit)
Duur: Ongeveer anderhalf uur

Boek direct
Wingfoil les 2 Kraaijenbergse plassen

Wingsurf introductieles (2)

In een kleine groep (maximaal 4 personen) ga je verder om het wingsurfen onder de knie te krijgen. Je maakt gebruikt van een wing en een Sup. Na deze les ben je klaar voor het echte werk en kun je instromen in de Wingfoil lessen op de Kraaijenbergse plassen.

Prijs €80,- p.p. (inclusief materialen en wetsuit)
Duur: ongeveer 1,5 uur

Boek direct

Wingfoil les (3)

Na 2 lessen geoefend te hebben met een Sup zonder foil ben je nu klaar voor het echte werk. Je gaat in een kleine groep (maximaal 4 personen) oefenen met de Wing en een board met foil er onder

Prijs €120,- p.p. (inclusief materialen en wetsuit)
Duur: ongeveer 1,5 uur

Boek direct
Wingfoilen Kraaijenbergse plassen

Wingfoil Cursus

In 5 lessen van 1,5 uur leer je de basics van het wingfoilen op de Kraaijenbergse plassen en ga je vliegen boven het water. Tijdens deze lessen gaan we zoveel snelheid leren genereren dat de foil voldoende kracht levert om je board uit het water te laten komen.

Les 1

Tijdens de 1e les focussen we op het stabiel gaan staan op je het board en leer je hoe je de wing moet vasthouden om snelheid te maken. Je gaat je eerste meters surfen en sturen.

Les 2

In de 2e les gaan we werken aan snelheid maken, het verder verbeteren van je handeling met de wing en oefenen met omdraaien.

Les 3

In les 3 gaat het dan echt gebeuren, we gaan vliegen! Tijdens deze les gaan we zoveel snelheid leren genereren dat de foil voldoende kracht levert om je board uit het water te laten komen

Les 4

In les 4 gaan we aan de slag met langere stukken vliegen op de foil en proberen het board stabiel in de lucht te houden.

les 5

In de 5e les gaan we verder oefenen met sturen, je behendigheid met de wing en het board en gaan we proberen je eerste bochten in te zetten.

Kosten

De kosten voor een Wingfoil cursus bedragen 425 euro inclusief wetsuit en materiaal.

Wingfoil prive lessen

Prive lessen worden altijd 1 op 1 geven. We kunnen werken aan de basics maar kunnen je ook helpen om je techniek te verbeteren bij het gijpen of springen.

Prijs €150,- (inclusief materialen en wetsuit)
Duur: ongeveer 1,5 uur

Boek direct
Wingfoilen op de Kraaijenbergse plassen
Wingfoilen op de Kraaijenbergse plassen

Wingfoil verhuur

We werken met de allernieuwste materialen van Slingshot. We verhuren zowel beginners materiaal, als materiaal voor de gevorderde wingfoiler op de Kraaijenbergse plassen.

Wingsurf
Wing + Sup met centervin

1e uur 35 euro
2e uur 25 euro

Wingfoil
Wing + foil + foilboard

1e uur 55 euro
2e uur 35 euro

Boek direct

Voorwaarden
– De minimale duur van van het huren is 60 minuten. Daarna rekenen we per kwartier. De ‘huur tijd’ start op het moment dat de spullen klaar liggen en eindigt als ze bij ons ingeleverd worden. Wil je pauze, prima. Maar omdat wij de spullen dan niet aan iemand anders kunnen verhuren gaat je ‘huur tijd’ wel door.
– Schade op de kant of op het water komt voor rekening van de gebruiker.

Beschikbare materialen

Wings
Slingshot slingwing V3 en V4 in de maten: 3.0 – 3.5 – 4.0 -4.5 -5.0 – 5.5
Slingshot Blaster 4.4
Boards
LTF 180 Liter en 210 Liter
Wingcraft V1 en V2 in de maten 90 en 140 Liter
Manticore 120 Liter
Spencer pro 75 Liter

Foils:
Slingshot phantasm frontwings E990, G700,G900, G1000, PTM 899,930,1001 
F-one Gravity 1800